Great Missenden II

 

Challenge

Our client enjoys fantastic views across the Chilterns from their beautiful split level home. Our brief was to update and design a spacious contemporary kitchen with adjacent lounge to provide a relaxing socialising space for friends and family.

Solution

Working closely with the client, we were able to develop a concept of opening up the space by removing a built in larder under the stairs so that the kitchen could flow, leaving a substantial area adjacent to the garden for dining. The selected colour scheme was then adapted to continue through to the lounge.  Each room has its own identity but in the warmer months, both rooms are linked by the beautiful garden and patio area. The use of dark walnut engineered flooring and fabrics and textures from a calm palette with vibrant accents throughout unifies the rooms on the lower level, bringing light throughout the space and connecting it to the stunning setting.