Amersham

 

Challenge

In this property, we were involved in redesigning the whole ground floor and some parts of the first floor, in order to convert a 2-bedroom cottage into a 4-bedroom modern house. Unusually, a shared backyard meant the only scope for extension was to the front of the property, and this brought about its own challenges. The aim was to design an open plan layout giving enough space to individual areas, incorporating the client’s spatial requirements as well as lots of light and space which are always sought after in a typical, well-designed modern home.

Solution

To begin, we produced two layouts of the open plan space introducing focal points in the form of a floating staircase and a double-sided fireplace between the two seating areas, creating the perfect entertaining space. Once the layout was finalised, wall and floor finishes were carefully chosen along with an overall colour scheme for the kitchen and bathrooms, resulting in a cohesive scheme which has a real ‘WOW’ factor, and has been attracting lots of positive comments ever since.